Een stukje geschiedenis

De Bahati III werd onder een andere naam te water gelaten in 1974. Eerdere namen waren  Dawn (1974) en Hemaris (~1980). Wellicht zijn er nog andere namen geweest maar deze drie zijn in ieder geval gedocumenteerd. De Bahati III werd gebouwd in Nederland, bij scheepswerf Visser in Numansdorp, naar een ontwerp van Britton Chance. Deze Amerikaanse ontwerper is vooral fameus vanwege het herontwerpen van de Intrepid van Olin Stephens, het winnende America’s Cup jacht uit 1970 en van de Stars and Stripes campagne, waarbij hij de hoofdontwerper was,  in 1987 (monohul) en 1988 (catamaran), waarbij de eerder dramatisch verloren America’s Cup werd herwonnen.

De Chance 42-36 werd gebouwd met unidirectional geweven polyester rond een balsa houten core. Het resultaat was een, zeker voor die tijd, extreem stijf maar toch licht schip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands