Tanks en leidingen

Voordat het mooie werk gedaan kan worden, moet eerst het vuile werk voltooid worden. We hebben al nieuwe afvoerleidingen gemonteerd, voor de kuip en voor het aanrecht. Ook is een nieuwe koelwaterafsluiter geplaatst en de wierpot gemonteerd. Nu de brandstoftank. Een restje rode diesel is doorgestookt in de kachel van de Palustris en wat overblijft is prut en een harde koek tegen wanden en bodem van de tank. Ondersteboven en mezelf in onmogelijke posities manoeuvrerend, met een haakse slijper met staalborstel, is de tank vandaag weer schoon. De draadeinden van het mangatdeksel heb ik schoongetapt en zo goed als mogelijk ontdaan van roest. RVS was in 1974 kennelijk zeldzaam. Maar alles zit weer in elkaar en nu hoeven alleen de leidingen nog te worden aangesloten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands